Derin suların tembel, bu sebeple de biraz yağlı ve düğmeli üyesi kalkan; denizlerin prensesi, diyebileceğim, şeffaf, billur gibi bir ete ve inanılmaz da bir lezzete sahip olup hem ızgarada hem de tavada bunu son noktasına kadar hissettirebilen balıklardan. Aynı familyanın düğmesiz ferdi pisi ise, kalkandan biraz daha az yağlı oluşuyla belki de lezzet savaşını kimilerine göre bir adım geriden takip eden, vücudunu çevreleyen dantel görünümlü küçük yüzgeçlerle sığ sularda salınan balıklarımızdan biri. Tadını unutamayacağınız bu balıkları sık sık evde denemeye çalışıyorum. Bu konu hakkında araştırma yaparken harika bir tarif keşfettim. Sizlerle onu paylaşmak istiyorum. Malzemeler aşağıda ama tarifi sitede Pisi Balığı Tarifi: Az Malzeme, Çok LEzzetGevrek and GingerMalzemeler
  • 2 adet 1.5 kiloluk pisi balığı
  • Beyaz balzamik
  • Maydanoz
  • Zeytinyağı
  • 1 yeşil Frenk limonu
  • 1 limon
  • Sarımsak
  • Himalaya Tuzu
  • Karabiber
  • Kişniş